Advents- og juleprogram 2019 | Vitensenteret i Trondheim

Advents- og juleprogram 2019

Juleprogram Vitensenteret 2019
Hver lørdag og søndag i desember har vi følgende på programmet:

12:00 - Filmvisning: Polaris (norsk tale)
Animasjonsfilm og et spennende eventyr, hvor pingvinen James og isbjørnen Vladimir bruker forskning for å finne ut mer om Jorda og planetene i solsystemet. Minste anbefalte aldersgrense er 5 år.

12:00 - Juleverksted 
Lag dine egne juledekorasjoner i vårt Trigger skaperverksted. Med den kraftfulle laserkutteren vår har vi skåret ut fine julefigurer i tre, som du kan dekorere videre på. Slipp kreativiteten løs og prøv deg frem med forskjellige verktøy og hobbymaterialer. Aktiviteten er gratis og passer for alle, men de minste barna må ha med seg en voksen. Du får også med deg en ting du har laget selv.

13:00 - Planetarievisning: Stjernehimmelen
Hør historiene bak de kjente stjernebildene og lær mer om himmelfenomenene vi ser på denne tiden av året.

14:00 - Vitenshow 
Eksplosjoner, høye smell og spennende kjemiske reaksjoner! Store og små får være med å se en spennende verden full av små atomer og molekyler som vi vanligvis ikke ser. Er det magi eller kjemi?

15:00 - Filmvisning: Extreme Auroras (engelsk tale) 
Dokumentarfilm og en visuell nytelse som tar for seg nordlyset i kunst, historie og vitenskap. Filmen vises i planetariet, som er en 360-graders digital kino.

15:00 - Tinnfigurstøping 
Ved å smelte tinn og fylle det i støpeformer kan vi lage ulike tinnfigurer. I adventstida har vi funnet fram støpeformer fra juleevangeliet, i tillegg til julenisser, engler og juletrær som kan bli til julepynt. Det blir også mulig å lage figurer med andre former, slik som soldater, vikinger og hester. Aktiviteten passer for alle, men de minste barna må ha med seg en voksen. Å være med på verkstedet er gratis, men ønsker du å ta med deg tinnfiguren hjem koster det kr 25 per figur.

16:00 - Planetarievisning: Vårt kosmiske nabolag 
Bli med vår planetarieguide på en lærerik reise gjennom solsystemet!