Lytt – GRAMMY spesial

Lytt - grammy spesial

 

Nidarosdomens jentekor og Trondheimsolistene inviterer til lyttekveld i planetariet hvor de markerer at LUX nettopp mottok GRAMMY for Best Immersive Audio album 2020 til produsent og tekniker Morten Lindberg i plateselskapet 2L. GRAMMY regnes som verdens viktigste musikkpris.

Kjøp billetter

Se Facebook-arrangement

Morten Lindberg har gjennom sine utgivelser, gått i bresjen internasjonalt og utviklet helt nye måter å lydfeste musikk på gjennom ideell posisjonering av orkester og kor. Gjennom dette, og ved å utnytte mulighetene i ny teknologi, settes lytteren i stand til å få en mest mulig altoppslukende og emosjonell lytteopplevelse. Lindbergs utgivelser har tilsammen 28 GRAMMY-nominasjoner hvor jentekoret og Trondheimsolistene er med på nesten halvparten av nominasjonene. LUX ble gitt ut i forbindelse med at Nidarosdomens jentekor feiret 25 år og inneholder musikk av Trondheimskomponist Ståle Kleiberg med «Hymn to Love» og «The Light», som rammer inn Andrew Smiths «Requiem».

Innledningsvis får vi en samtale mellom Vitensenterets Arnfinn Stendahl Rokne, dirigent og kormor for Nidarosdomens jentekor, Anita Brevik og Steinar Larsen, daglig leder i Trondheimsolistene.

Lytt er et samarbeid med Musikkavdelinga ved Trondheim folkebibliotek. Vi finner plater som egner seg for lyttekvelder i vårt planetarium og som har en link til nyskapende musikk, musikkteknologi eller tema som Vitensenteret formidler. NB! Dette er ikke konsert, men lytting til innspilt musikk.

Les mer om utgivelsen her: http://www.2l.no/pages/album/150.html