Trigger skaperverksted

Trigger skaperverksted på Vitensenteret

 

Vi kan mye på Vitensenteret, men langt fra alt. Det er derfor vi har laget Trigger, for å stimulere skapergleden og la deg som besøkende, selv få lov til å lage og finne ut av ting. Trigger er et skaperverksted lagt til rette for at du skal få mulighet til å realisere ideene dine.

Elektronikk og programmering: Her finner du et rikholdig elektronikkverksted med loddeutstyr for bygging av elektronikk og måleutrustning for uttesting. I tillegg er Trigger rikelig utstyrt med Littlebits i alle fasonger for rask prototyping, og vi har også utstyr for programmering av mikrokontrollere, både Arduino og Micro:bit.

3D-printing: For at du skal kunne lage de delene som ennå ikke finnes på markedet, er verkstedet utstyrt med sju 3D-printere (Ultimaker 2+ og 3) som kan skrive ut i PLA og ABS i tillegg til et vannbasert stillasmateriale.

Laserkutteren vår er en ordentlig kraftkar på 120 W og skjærer lett i 6 mm finér og akryl med dimensjoner på opp til 70 x 100 cm. Denne er et fantastisk verktøy for å gravere og skjære til bokser og kabinetter og hva du ellers måtte ha behov for å lage av plater.

I Triggers snekkerverkstedet finner du en kraftig elektrisk kapp- og gjærsag, søyleboremaskin og alt det du måtte ønske deg av annet elektrisk verktøy i tillegg til et rikelig utvalg av håndverktøy. Verkstedet er til og med utstyrt med profesjonelt treskjærerverktøy.

Vinylkutting og plastforming: Rett over gårdsplassen har vi innredet et verksted for den som ønsker å forme i plast. Her finner du en kraftig plastknekker og en vakuumformer. Med vinylkutteren kan du skjære ut egne mønster i vinylfilm som igjen kan monteres på for eksempel T-skjorter eller annet materiale.

Av andre ting kan vi nevne at Trigger har utstyr for kutting av solceller og framstilling av små solcellepaneler. Symaskin og strykejern for plast-fusing, og for nerder kan vi tilby en spesialdesignet robot for tegning på egg og pannekakeroboter for å lage pannekakefigurer med personlig preg. For ikke å glemme at vi har alt du trenger for støping av tinnfigurer og en slipetrommel for polering av figurer og steiner for framstilling av smykker. Dersom smykker blir for sofistikert har verkstedet utstyr for framstilling av personlige buttons.

Sikkerhet: Trigger er beregnet for voksne, ungdom og barn under veiledning. Siden det er så mye dyrt og til dels farlig utstyr, kreves det opplæring og sertifisering for den som skal bruke utstyret.


Per dags dato er tilbudet vårt rettet mot bestemte grupper av brukere, og verkstedet er dessverre ikke åpent for allment publikum, med unntak av når vi kjører bestemte aktiviteter i helger og ferier. For brukere i aldersgruppen 15-18 år har vi et eget tilbud: https://vitensenteret.com/makers


Vi kan bistå dersom det er spesifikke prosjekter folk vil ha hjelp til, evt. om de bare trenger å låne laserkutteren eller 3D-printere. Pris blir avtalt alt etter omfang og materialkostnad. Men for de som vil ha tilgang til et verksted for å pusle med egne prosjekter i ro og mak, og vil bruke verkstedet fast, vil Hackheim være et bedre utgangspunkt.