Lytt – musikk i planetariet

Hva er vel bedre enn å slappe helt av, lene seg tilbake og la favorittmusikken omslutte oss under stjernehimmelenn?

Planetariet i Trondheim er et helt unikt sted. Du har sikkert sniktittet inn i bakgården til Vitensenteret og sett en massiv kule, som kanskje mest av alt ligner på en høyteknologisk planet fra en science fiction-verden? Det er dét som er planetariet.

Planetariet vårt har et lydsystem som er det første av sitt slag i Norge; faktisk er det ett av kun seks som eksisterer på verdensbasis. Det består av 38 høyttalere fordelt i sirkel og på tre høydenivå, som gir en helt unik romfølelse og lydopplevelse. Lytt - musikk i Planetariet er en fantastisk opplevelse. Musikken omfavner deg fra alle kanter. Over deg ser du en stjernehimmel som er så fin at den nesten er finere enn virkeligheten. Rimelig kult, ikke sant?

Inne i kula er det en 360-graders digital kino, med en skjerm som fyller hele synsfeltet og en bildekvalitet som overgår det meste. På besøk i planetariet får du bli med på reise ut i verdensrommet, drømme deg bort under en kunstig stjernehimmel og se fantastiske 360-filmer. Alt i alt så er planetariet er ganske overveldende sted. Det er kanskje ikke rart at planetariet er en av de mest spennende og populære attraksjonene på Vitensenteret. 

Vi finner plater som egner seg for lyttekvelder i vårt planetarium, som har en link til nyskapende musikk, musikkteknologi eller tema som Vitensenteret formidler. Vi har mange favoritter, men det er lov å komme med ønskeplater. Har du spørsmål angående Lytt, send mail til arne@vitensenteret.com.